"Live is Live"
                  Ruben en Naomi de Keijzer
 

Muziekworkshops

Ook bieden wij sinds kort muziekworkshops aan op scholen. Deze muziekworkshops duren 60 minuten. Leerlingen krijgen een korte introductie over muziek en daarna mogen zij een instrument kiezen om te bespelen. Dit kan zijn: gitaar, bas, djembé, viool of keyboard. We studeren dan een liedje in en kunnen dit aan het eind van de workshop samen spelen.


De muziekworkshops zijn geschikt voor alle leeftijden en je hoeft geen ervaring te hebben met een instrument. We werken met kleurtjes, waardoor iedereen weet welke nootjes hij/zij moet spelen. Ondertussen leer je veel over de basis van muziek, zoals tellen en de verschillende instrumenten/lagen die je kunt horen in muziek. Ook leer je als vanzelf samen te werken, omdat je namelijk gelijk moet spelen om het mooi te laten klinken. Onze ervaring is dat dit door het samen muziek maken een heel natuurlijk proces is. Men communiceert makkelijker met elkaar en dit alles in een heel ontspannen sfeer. Naast het sociale aspect is het muziek maken op een instrument zeer bevorderlijk voor de motorische ontwikkeling van kinderen. Bij veel instrumenten leer je namelijk om met je linkerhand iets anders te doen, dan met de rechterhand. Toch moeten deze twee handen goed samenwerken om een mooi geheel te krijgen.


Mocht je graag een compact lesaanbod hebben voor een klein groepje op school, dan kun je ook kiezen voor de ukelele muziekworkshop. In groepjes van hooguit tien leerlingen leer je om eenvoudige liedjes te spelen op de ukelele.

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram