"Live is Live"
                  Ruben en Naomi de Keijzer
 

Muziekworkshops

Voor scholen

Ook bieden wij muziekworkshops aan op scholen. Deze muziekworkshops duren doorgaans 45 tot 60 minuten. Leerlingen krijgen een korte introductie over muziek en daarna mogen zij een instrument kiezen om te bespelen. Dit kan zijn: gitaar, viool, keyboard, cajon, ukelele of fluit. We studeren dan een liedje in en kunnen dit aan het eind van de workshop samen spelen. 
De muziekworkshops zijn geschikt voor alle leeftijden en je hoeft geen ervaring te hebben met een instrument. We werken met kleurtjes, waardoor iedereen weet welke nootjes hij/zij moet spelen. Ondertussen leer je veel over de basis van muziek, zoals tellen en de verschillende instrumenten/lagen die je kunt horen in muziek. Ook leer je als vanzelf samen te werken, omdat je namelijk gelijk moet spelen om het mooi te laten klinken. Onze ervaring is dat dit door het samen muziek maken een heel natuurlijk proces is. Men communiceert makkelijker met elkaar en dit alles in een heel ontspannen sfeer. Naast het sociale aspect is het muziek maken op een instrument zeer bevorderlijk voor de motorische ontwikkeling van kinderen. Bij veel instrumenten leer je namelijk om met je linkerhand iets anders te doen, dan met de rechterhand. Toch moeten deze twee handen goed samenwerken om een mooi geheel te krijgen.


Ukelele Workshops

Ruben geeft ook ukelele workshops voor groepen. Sommige zijn voor iedereen toegankelijk. Mocht je hierin interesse hebben, houd dan de agenda in de gaten, of neem contact op. Verder is het ook mogelijk om deze op een school (zowel voor leerlingen als voor een leraren studiedag) of voor een bedrijfsevenement te organiseren. 


Uitgangspunt van een ukelele workshops is, dat een deelnemer op een leuke manier een goede basis krijgt om mee aan de slag te kunnen. Bovendien leren deelnemers meteen al een leuk pop liedje spelen. 


De ukelele workshops zijn ook als lessenreeks te boeken. Dan is er ruimte voor meer verdieping en natuurlijk voor nóg meer leuke liedjes. 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram